ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ


Tyto zásady ochrany osobních údajů (dále jen "Zásady") popisují způsob získávání, používání a dalšího nakládání
s osobními údaji získanými prostřednictvím on-line obchodu iNTENSi umístěného na sociální síti Facebook - https://www.facebook.com/intensi.cz/ nebo na stránce - https://www.intensi-cz.webnode.cz.

(dále jen "stránka")

Správce osobních údajů:
Ing. Zdeňka Hanáková, se sídlem Šeříková 662/34, 637 00 Brno
IČ: 70427089
Není plátce DPH
Zapsaná v živnostenském rejstříku vedeném Magistrátem města Brna

Kontaktní údaje správce osobních údajů:
Adresa pro doručování: Ing. Zdeňka Hanáková, Šeříková 34, 637 00 Brno
Telefonní číslo: +420 603 367 972
Kontaktní e-mail: info@intensi.cz

Ochrana osobních údajů je pro nás velice důležitá. Prosíme o důsledné seznámení se s těmito Zásadami, které
obsahují důležité informace týkající se nakládání s vašimi osobními údaji a souvisejících práv a povinností.

1.   ÚVODNÍ USTANOVENÍ
1.1. Čím se řídíme při nakládání s osobními údaji?
Při nakládání s osobními údaji postupujeme v souladu s právním řádem České republiky a přímo použitelnými předpisy Evropské unie, zejména s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen "nařízení") a zákonem č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti a o změně
některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

1.2.   Co jsou osobní údaje?
Osobními údaji se rozumí veškeré informace, které identifikují nebo mohou identifikovat konkrétní fyzickou osobu. Osobními údaji jsou zejména (avšak nikoliv výlučně):
identifikační údaje, jako např. jméno a příjmení, identifikační číslo, daňové identifikační číslo, ;
kontaktní údaje, jako např. adresa sídla nebo bydliště (nebo doručovací adresa), telefonní číslo, emailová adresa.

2.   ZÍSKÁVÁNÍ A VYUŽÍVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ
2.1.   Jak získáváme vaše osobní údaje?
Své osobní údaje nám poskytujete zejména při podání nezávazné poptávky či při podání objednávky.
Pokud dojde k jakékoliv změně vašich osobních údajů, informujte nás o tom prosím.

2.2.   Na jakém základě a pro jaké účely zpracováváme vaše osobní údaje?
-
osobní údaje zadané při podání nezávazné poptávky či při podání objednávky můžeme bez vašeho výslovného souhlasu zpracovávat na základě a za účelem uzavření a plnění smlouvy, tedy za účelem dodání zboží. Dále můžeme tyto údaje zpracovávat na základě a za účelem splnění našich zákonem stanovených povinností (zejména evidenční povinnosti, archivace daňových dokladů apod.) a na základě našeho oprávněného zájmu pro účely ochrany našich právních nároků.
- vaši e-mailovou adresu jsme oprávněni bez vašeho výslovného souhlasu využít na základě našeho oprávněného zájmu pro zasílání obchodních sdělení týkajících se našeho zboží obdobné tomu, které jste si od nás objednali. Zasílání obchodních sdělení můžete kdykoliv odmítnout.
- pokud nám k tomu dáte souhlas, můžeme vaše osobní údaje zpracovávat za účelem zasílání obchodních sdělení
a přímého marketingu, případně za dalšími účely, se kterými jste výslovně souhlasili. Pokud jste mladší 16 let,
je potřeba, aby souhlas udělil váš zákonný zástupce. V případě pochybností si můžeme vyžádat potvrzení o vašem věku.
Použít vaše osobní údaje k jinému účelu, než pro který byly získány, můžeme jen na základě vašeho souhlasu.

2.3.   Po jak dlouhou dobu údaje využíváme?
Osobní údaje zadané v rámci poptávání a objednávání zboží využíváme pouze po dobu nezbytnou pro splnění smlouvy
a splnění právních povinností, resp. pro ochranu našich právních nároků.
Pokud nám udělíte výslovný souhlas se zpracováním osobních údajů nebo pokud užíváme vaši e-mailovou adresu
pro zasílání obchodních sdělení v souladu s předchozím článkem, budou údaje využity po dobu fungování stránky,
na kterém budeme nabízet zboží obdobné tomu, které vám bylo poskytnuto.

3. VAŠE PRÁVA V SOUVISLOSTI S OSOBNÍMI ÚDAJI
3.1.   Právo na odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů
Pokud zpracováváme vaše osobní údaje jen na základě vašeho souhlasu (tj. bez jiného zákonného důvodu), můžete tento souhlas kdykoliv odvolat.
Odvolání souhlasu se zpracováním vašich osobních údajů je možné kdykoliv, a to:
- prostřednictvím e-mailu zaslaného na naši kontaktní e-mailovou adresu info@intensi.cz;
- písemně formou dopisu zaslaného na naši doručovací adresu;
- v případě obchodních sdělení - způsobem, který je uveden v každém e-mailu obsahujícím obchodní sdělení (kliknutím na odhlašovací odkaz nebo jiným způsobem).
Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování údajů prováděného do doby odvolání souhlasu se zpracováním.

3.2.   Právo na přístup k osobním údajům
Máte právo nás požádat o informaci, zda provádíme zpracování vašich osobních údajů. Pokud vaše údaje zpracováváme, máte právo na přístup k těmto osobním údajům a zejména k následujícím informacím:
- účel zpracování;
- kategorie zpracovávaných osobních údajů;
- příjemci nebo kategorie příjemců, kterým budou osobní údaje zpřístupněny;
- doba, po kterou budou osobní údaje uloženy.
Na vaši žádost vám poskytneme kopii zpracovávaných údajů. Za další kopie vám můžeme účtovat administrativní poplatek nepřevyšující náklady spojené s vyhotovením a předáním těchto dalších kopií.

3.3.   Právo na opravu
Pokud jsou vaše osobní údaje nepřesné nebo neúplné, máte právo požadovat bezodkladnou nápravu, tj. opravu
nepřesných údajů a/nebo doplnění neúplných údajů.

3.4.   Právo vznést námitku proti zpracování
Máte právo kdykoliv vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů, pokud je zpracováváme pro účely přímého marketingu včetně jakéhokoliv automatizovaného zpracování osobních údajů. Po vznesení námitky přestaneme vaše osobní údaje pro tyto účely dále zpracovávat.

3.5.   Právo na výmaz ("právo být zapomenut")
Máte právo požadovat, abychom vaše osobní údaje smazali, pokud:
- osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo zpracovávány;
- jste odvolali souhlas se zpracováním;
- jste vznesli námitky proti zpracování osobních údajů;
- osobní údaje byly zpracovávány protiprávně.
Pokud neexistují zákonné důvody pro odmítnutí vymazání, jsme povinni vaší žádosti vyhovět.

3.6.   Právo na omezení zpracování
Máte právo požadovat, abychom omezili zpracování vašich osobních údajů, pokud:
- popíráte přesnost svých osobních údajů;
- je zpracování protiprávní a vy namísto výmazu žádáte o omezení zpracování osobních údajů;
- již vaše osobní údaje nepotřebujeme pro účely zpracování, ale vy je požadujete pro určení, výkon či obhajobu právních nároků;
- vznesete námitku proti zpracování.
Při omezení zpracování jsme pouze oprávněni vaše osobní údaje uložit; další zpracování je možné jen s vaším souhlasem, nebo ze zákonných důvodů.
Pokud je zpracování osobních údajů omezeno z důvodu námitky proti zpracování, trvá omezení po dobu nutnou pro zjištění, zda jsme povinni vaší námitce vyhovět.
Pokud je zpracování osobních údajů omezeno z důvodu popření přesnosti údajů, trvá omezení po dobu ověření přesnosti údajů.

3.7.   Právo na přenositelnost údajů
Máte právo na získání vašich osobních údajů, které jste nám poskytli, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a jejich předání jinému správci osobních údajů.

3.8.   Jak můžete svá práva uplatnit?
Vaše práva v souvislosti s osobními údaji můžete uplatnit prostřednictvím našich kontaktních údajů.
Veškeré informace a úkony vám budou poskytnuty bez zbytečného odkladu.
Při ochraně vašich osobních údajů vám vyjdeme maximálně vstříc. Pokud ovšem s vyřízením nebudete spokojeni, máte právo obrátit se na příslušné orgány, zejména na Úřad pro ochranu osobních údajů (https://www.uoou.cz), který vykonává dozor nad ochranou osobních údajů. Tímto ustanovením není dotčeno vaše oprávnění obrátit se se svým podnětem
na Úřad pro ochranu osobních údajů přímo.
Pokud se zejména vaše bydliště, místo výkonu zaměstnání nebo místo údajného porušení ochrany osobních údajů
nachází mimo Českou republiku v jiném členském státě Evropské unie, můžete se obrátit na příslušný dozorový úřad
v tomto členském státě.

4.   SPRÁVA A ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

4.1.   Kdo vaše osobní údaje zpracovává?
Jsme správcem osobních údajů ve smyslu nařízení.
V rozsahu, jaký je nutný pro splnění smlouvy nebo dalších povinností, jsme oprávněni vaše osobní údaje předávat
i dalším osobám, např. dopravcům nebo dalším osobám podílejícím se na splnění smlouvy či našich povinností. Případně můžeme pověřit i jiné zpracovatele a příjemce osobních údajů. Kdo konkrétně vaše osobní údaje zpracovává, vám sdělíme také na základě vašeho dotazu.
Vaše osobní údaje nebudou předávány do států mimo Evropskou unii, ledaže to bude nezbytné pro plnění smlouvy nebo z jiného důvodu v souladu s pravidly takovéhoto předávání stanovenými nařízením.
Vaše osobní údaje zpracovává zejména:
- Zásilkovna s.r.o;
- Česká pošta s.p.;
- Facebook, Inc.;
- Webnode AG;

4.2.   Jak osobní údaje zpracováváme?
Osobní i další získávané údaje jsou plně zabezpečeny proti zneužití. Osobní údaje budou zpracovávány v elektronické
podobě automatizovaným způsobem nebo v tištěné podobě neautomatizovaným způsobem.

4.3.   Společní správci
Spolu s Facebook, Inc. a Webnode AG, na jejichž webovém rozhraní provozujeme náš online obchod, jsme společnými správci vašich osobních údajů.
V případě, že máte jakýkoliv dotaz ohledně nakládání s osobními údaji touto společností (zejména v souvislosti se získáváním a zpracováním souborů cookies), obraťte se prosím přímo na tento subjekt.

Tyto Zásady jsou platné a účinné od 18. 8. 2018